Trimhockey

Heb je geen tijd (meer) om in competitieverband te spelen, maar wil je toch blijven hockeyen? Of heb je nog nooit gehockeyd, maar wil je ook weleens uitvinden wat de kinderen zo leuk vinden aan het hockeyspel? Dan is trimhockey misschien iets voor jou!

Dus als je denkt:

  • de kinderen hockeyen en ik wil zelf ook wel eens ervaren wat dat is
  • ik coach een jeugdteam en wil meer van het spelletje begrijpen
  • ik vind buitensporten en teamsporten leuk
  • ik wil graag sporten, maar niet onder prestatiedruk
  • mijn buurvrouw of buurman zit op trimhockey en zegt dat het zo gezellig is

Kom langs op een woensdagochtend of -avond!

Je kunt vrijblijvend een paar weken proberen of trimhockey wat voor jou is. Je hoeft niet meteen een stick te kopen; die kun je voor die paar keer wel lenen. Als blijkt dat trimhockey precies is wat je al een tijdje op sportief vlak zoekt, kun je lid worden van HCP.

Meer weten?
Heb je vragen of wil je je meteen aanmelden? Neem contact op met [email protected]

Trimhockey is …
Trimhockey is bedoeld voor iedereen die recreatief wil hockeyen. Beginners zijn net zo welkom als mensen die vroeger competitie hebben gespeeld. Leeftijden variëren van 30+ tot boven de 60 jaar. Tijdens de training worden de spelregels uitgelegd en oefenen we op zowel techniek als samenspelen. Bovendien werk je meteen aan je conditie. Trimmers leren het hockeyspel van en met elkaar. Het is een gezellige, informele vorm van hockey, waarbij de gezelligheid voorop staat, niet de prestaties.

We trainen in verschillende groepen. Voor mensen zonder hockeyervaring is er een instroomgroep. In deze groep is er meer aandacht voor de basisvaardigheden van hockey. We sluiten elke training af met een partijtje, en na afloop drinken we nog gezellig een drankje.

De volgende trimgroepen zijn actief bij HCP:

Op woensdagochtend 09.00 tot 10.00 uur:

  • een trimgroep met tot nu toe alleen dames, maar iedereen is van harte welkom, met of zonder hockeyervaring.

Op woensdagavond van 20.30 tot 22.00 uur:

  • een grote groep trimmers met weinig tot veel ervaring, heren en dames gemengd, verdeeld over verschillende teams;
  • een instroomgroep voor mensen zonder hockeyervaring: heren en dames gemengd;

Wedstrijden en toernooien
Sinds 2008 doet HCP mee aan een trimcompetitie waarbij je gemiddeld eens per maand een thuis- of uitwedstrijd speelt op de trainingsavond. Trimhockey is een gemengde competitie, waarbij de teams minstens vijf vrouwelijke veldspelers op moeten stellen. In seizoen 2019-2020 doet HCP weer met vier teams mee. De competitie voor trimhockey Haaglanden kun je volgen op http://trim-hockey.nl

De vier teams doen ook mee aan diverse trimtoernooien, veelal in samenstelling gemixt uit de voltallige trimmersgroep. Verder organiseren de trimmers van HCP sinds 8 jaar zelf een toernooi: Sinds 2018 is dit het Après-ski toernooi, na 5 jaar het traditionele ‘Stamp-potje hockey georganiseerd te hebben’. Een winters toernooi met een lekker potje hockey tegen verenigingen uit de wijde omgeving, een heerlijke maaltijd als beloning en afsluitend met een feestje.

Contributie
De contributie voor een trimlid is 190 euro per jaar. Daarnaast is de bijdrage voor de woensdagochtend een bijdrage van circa 40 euro per seizoen voor de koffie of thee of een bijdrage van 80 euro per seizoen als je op woensdagavond meetraint om de ‘derde helft’ (een drankje na de training en/of de wedstrijden) te financieren.