Trimhockey

Heb je geen tijd (meer) om in competitieverband te spelen, maar wil je toch blijven hockeyen? Of heb je nog nooit gehockeyd, maar wil je ook wel eens uitvinden wat de kinderen zo leuk vinden aan het hockeyspel? Je kunt vrijblijvend een paar weken proberen of trimhockey wat voor jou is. Je hoeft niet meteen een stick te kopen; die kun je voor die paar keer wel lenen. Als blijkt dat trimhockey precies is wat je al een tijdje op sportief vlak zoekt, kun je lid worden van HCP.


Wat is trimhockey?

Trimhockey is bedoeld voor iedereen die recreatief wil hockeyen. Beginners zijn net zo welkom als mensen die vroeger competitie hebben gespeeld. Leeftijden variëren van 30 tot boven de 60 jaar. Tijdens de training worden de spelregels uitgelegd en oefenen we op zowel techniek als samenspelen. Bovendien werk je meteen aan je conditie. Trimmers leren het hockeyspel van en met elkaar. Het is een gezellige, informele vorm van hockey, waarbij de gezelligheid voorop staat, niet de prestaties. Er wordt getraind in verschillende groepen. Voor mensen zonder hockeyervaring is er een instroomgroep. In deze groep is er meer aandacht voor de basisvaardigheden van hockey. We sluiten elke training af met een partijtje, en na afloop drinken we nog gezellig een drankje.


Trimgroepen

Woensdagochtend: een trimgroep met tot nu toe alleen dames, maar iedereen is van harte welkom, met of zonder hockeyervaring.

Woensdagavond: een grote groep trimmers met weinig tot veel ervaring, heren en dames gemengd, verdeeld over verschillende teams. 


Wedstrijden en toernooien

Sinds 2008 doet HCP mee aan een trimcompetitie waarbij er gemiddeld eens per maand een thuis- of uitwedstrijd gespeelt wordt op de trainingsavond. Trimhockey is een gemengde competitie, waarbij de teams minstens vijf vrouwelijke veldspelers op moeten stellen. De competitie voor trimhockey Haaglanden kun je volgen op trim-hockey.nl

De teams doen mee aan diverse trimtoernooien, veelal in samenstelling gemixt uit de voltallige trimmersgroep. 


Aanmelden

Wil je komen hockeyen bij de Trimmers? Vul dan het aanmeldformulier op onze website in. Zodra er plek is om te starten, ontvang je per e-mail een uitnodiging. Meer info over de contributie is hier te vinden. Daarnaast is de bijdrage voor de woensdagochtend een bijdrage van circa 40 euro per seizoen voor de koffie of thee of een bijdrage van circa 80 euro per seizoen als je op woensdagavond meetraint om de ‘derde helft’ (een drankje na de training en/of de wedstrijden) te financieren.


Praktische informatie Trimhockey:

Locatie: HC Pijnacker (Sportlaan 6)

Tijd: Woensdag van 9:00 tot 10:00 uur dames

Woensdag van 20:30 tot 22:00 uur dames en heren gemengd.

Vragen?Stuur een e-mail naar [email protected]