Trimhockey

Heb je geen tijd (meer) om in competitieverband te spelen, maar wil je toch blijven hockeyen? Of heb je nog nooit gehockeyd, maar wil je ook weleens uitvinden wat de kinderen zo leuk vinden aan het hockeyspel? Dan is trimhockey misschien iets voor jou!

Trimhockey is …

Trimhockey is bedoeld voor iedereen die recreatief wil hockeyen. Beginners zijn net zo welkom als mensen die vroeger competitie hebben gespeeld. Leeftijden variëren van 30 tot boven de 60 jaar. Tijdens de training worden de spelregels uitgelegd en oefenen we op zowel techniek als samenspelen. Bovendien werk je meteen aan je conditie.Trimmers leren het hockeyspel van en met elkaar. Het is een gezellige, informele vorm van hockey, waarbij de gezelligheid voorop staat, niet de prestaties.

We trainen in verschillende groepen, zodat we recht kunnen doen aan het verschil in tempo en technische vaardigheden. Voor mensen zonder hockeyervaring is er een instroomgroep, met een aparte trainer. In deze groep leer je de basisvaardigheden van hockey. We sluiten elke training af met een partijtje, en na afloop drinken we nog gezellig een drankje.

De volgende trimgroepen zijn actief bij HCP:

Op woensdagochtend 09.00 tot 10.00 uur:

  • een trimgroep met tot nu toe alleen dames, maar iedereen is van harte welkom, met of zonder hockeyervaring.

Op woensdagavond van 20.30 tot 22.00 uur:

  • een grote groep trimmers met weinig tot veel ervaring, heren en dames gemengd, verdeeld over verschillende trainingsgroepen;
  • een instroomgroep voor mensen zonder hockeyervaring: heren en dames gemengd;
  • een groep dames HCP gemengd met dames Hudito; zij spelen op zondag competitie.

Wedstrijden en toernooien

Sinds 2008 doet HCP mee aan een trimcompetitie. Dit is een gemengde competitie, waarbij de teams minstens vijf vrouwelijke veldspelers op moeten stellen. In seizoen 2015-2016 doet HCP weer met drie teams mee. Deze teams doen ook mee aan diverse trimtoernooien. Verder organiseren de trimmers van HCP sinds drie jaar zelf een toernooi: het nu al traditionele ‘Stamp-potje hockey’. Een winters toernooi met een heerlijke stamppotmaaltijd als beloning.

Doe mee!

Denk je wel eens …

  • de kinderen hockeyen en ik wil zelf ook wel eens ervaren wat dat is
  • ik coach een jeugdteam en wil meer van het spelletje begrijpen
  • ik vind buitensporten en teamsporten leuk
  • ik wil graag sporten, maar niet onder prestatiedruk
  • mijn buurvrouw of buurman zit op trimhockey en zegt dat het zo gezellig is

… en wil je nu ook aan de slag? Kom langs op een woensdagochtend of -avond!

Je kunt vrijblijvend een paar weken proberen of trimhockey wat voor jou is. Je hoeft niet meteen een stick te kopen; die kun je voor die paar keer wel lenen. Als blijkt dat trimhockey precies is wat je al een tijdje op sportief vlak zoekt, kun je lid worden van HCP. De contributie voor een trimlid is 189 euro per jaar. Daarnaast vragen we (trimmers woensdagavond) een bijdrage van 75 euro per seizoen om de ‘derde helft’ (een drankje na de training en/of de wedstrijden) te financieren.

Meer weten?

Kijk eens op de teamsite http://hcptwa.mijnhockeyteam.nl/. Op deze website delen de trimmers informatie met elkaar en schrijven ze zich in voor wedstrijden. De trimcompetitie kun je volgen op http://trim-hockey.nl

Heb je vragen of wil je je meteen aanmelden?

Neem contact op met [email protected]


Trimmers woensdagavond


Trimmers woensdagochtend