Materiaalbeheer

Algemeen:
Alle materialen uitgereikt door de hockeyclub zijn en blijven eigendomvan de club. Materialen worden in bruikleen ter beschikking gesteld. De club vraagt van jou dan ook om er zuinig mee om te gaan. Gevonden materiaal op het terrein moet bij de materiaalcommissie worden ingeleverd. Alle clubmaterialen die op HCP rond en op de velden worden gevonden zijn en blijven eigendom van HCP.

De materiaalcommissie:
De materiaalcommissie is verantwoordelijk voor de inkoop, uitgifte enonderhoud van alle keepers- en trainingsmaterialen.

Wie is er verantwoordelijk voor het materiaal:
Ieder team is verantwoordelijk voor de uitgereikte materialen. De ontvanger dient te tekenen voor ontvangst. In de praktijk zal dit vaak een taak zijn van de keeper, de coach of de teammanager. Hij of zij is het vaste aanspreekpunt voor de materiaalcommissie betreffende alle uitgereikte materialen. Uitgereikte materialen mogen niet onderling geruild worden zonder toestemming van de materiaalcommissie.

Betaling Borg voor de in bruikleen gestelde spullen:
Voor de spullen moet er een borg betaald worden .

Jongste Jeugd (1e jaars E en 2e jaars E): € 50,-
Zij krijgen hiervoor een volledige keeper set, 5 hesjes en 2 wedstrijdballen.
De keeperset bestaat uit : Tas, Helm, Bodyprotector, linker en rechterhandschoen, 2 klompen en 2 legguards

Elftallen (D-junioren t/m senioren) € 100,-Zij krijgen hiervoor een volledige keeper set , 7 hesjes en een tas met wedstrijdballen

 • Senioren: 30 ballen
 • A t/m C - Junioren: 20 ballen
 • D - Junioren: 15 ballen

De keeperset bestaat uit: Tas, Helm, Bodyprotector, linker en rechterhandschoen, Tok , Broek, 2 Klompen , 2 Legguards en 2 Cornermaskers.

De Borg dient binnen 14 dagen na ontvangst van de verstrekte materialen overgemaakt te worden op rekeningnummer
NL40RABO0354 4428 64, Rabobank , t.n.v HCP o.v.v Naam en Teamnaam (voorbeeld: Marcel van Wensveen, MC 1)

Wanneer wordt het materiaal aan de teams verstrekt?
Eind augustus, begin september wordt het keepers- en trainingsmateriaal uitgegeven op vooraf aangegeven data en tijden op de club. Kijk hiervoorop de website. Mocht je het materiaal eerder nodig hebben, dan kun je dat aangeven bij het inleveren van het materiaal en zal er in overleg een oplossing worden gezocht.

Tips voor de keeper

 • Laat natte spullen drogen. Zet de tas open in de locker.
 • Sleep tassen niet over de grond. De meeste keepertassen moeten worden vervangen omdat er gaten in zitten.
 • Loop niet onnodig lang in je keepersuitrusting rond.
 • Kleine scheurtjes in klompen, legguards en handschoenen zijn vaak nog goed te repareren. Kom hiermee tijdig naar de materiaalcommissie, dan kunnen wij kijken of we hier iets aan kunnen doen .
 • Sluit je locker goed af iedere keer en laat je slot niet los (open) hangen . Zo kan niemand ongevraagd je code evt veranderen
 • Controleer regelmatig of je schroefjes op je helm nog vast genoeg zitten , zodat je deze niet onnodig verliest .
 • Leen geen spullen uit aan derden .
 • Controleer na iedere wedstrijd en training of je spullen compleet zijn.

Inname van de keeper sets eind van het seizoen:
Eind van het seizoen, eind Juni begin Juli zullen de sets weer ingenomen worden. Hier komt een melding van op de HCP site en coaches, managers en keepers zullen hierover mail ontvangen.

Borg uitbetaling:
Terugbetaling van de borg zal gebeuren zodra alle sets binnen zijn en gecontroleerd. De Materiaalcommissie behoud zich het recht om borg in te houden mits er spullen ontbreken of omdat er duidelijk sprake is opzettelijk beschadiging van de spullen. Hier valt slijtage uiteraard niet onder. Als het zo is dat men spullen kwijtraakt en dus een NIET complete set inlevert zal het ontbrekende onderdeel in rekening worden gebracht. Dit kan betekenen dat misschien zelfs de betaalde borgsom niet toereikend genoeg is. In dat geval zal het team wat verantwoordelijk is geweest over deze spullen het resterende bedrag moeten betalen. Wij hanteren hierbij de actuele marktprijzen min 10 %. Wij hopen natuurlijk dat dit niet voorkomt, maar in sommige gevallen is het echt onvermijdelijk . Zie hieronder de prijzen voor verschillende materialen:

 

Prijzen:

 • Volledige Senior keeperset: €1700,-
 • Volledige A en B - Junior keeperset: €1200,-
 • Volledige C en D Junior keeperset: €800,-
 • Volledige Jongste jeugd keeperset: €450,-
 • Gezichtsmasker: € 60,-
 • Ballentas: €16,-
 • Hesje: € 5,-
 • Hockeybal: € 3,-
 • Lockerslot: € 25,-
Trainingsmateriaal

De Trainingsmaterialen staan op de daarvoor bestemde trainingskarren. Deze karren zijn goed gevuld met allerlei trainingsmateriaal. De Karren staan in de lockerruimte. Deze worden alleen op trainingsdagen naar buiten gereden door de trainers of trainerscoördinatoren. Zij zullen deze ook weer terugzetten in de lockerruimte. We hebben voor veld 1, 2 en veld 3 een eigen kar. Houd deze dus ook op de juiste velden. Voor de benjamins is er een aparte kar beschikbaar. Ook voor de keeper training is er een kar beschikbaar met daarop allerlei trainingsmateriaal voor de keepers.

Laten we met z,n allen er op letten dat er op een normale manier met al deze spullen wordt omgegaan, zodat we er met zijn allen jaren plezier van kunnen hebben.

Als er verder nog vragen zijn of misschien tips voor ons hebt kan je altijd mailen naar de materiaal commissie