Fit en gezond

HCP is een samenwerking aangegaan met het (sport-)fysiotherapie centrum Fysioplein in Den Haag en Delft. Gedurende deze periode zullen de ervaren specialisten van Fysioplein de trainers, coaches en leden bijstaan om zo gezond en veilig mogelijk te sporten en zo goed mogelijk met blessures om te gaan als deze toch optreden.

Hiervoor zijn een aantal middelen beschikbaar. Allereerst zal Fysioplein de trainers opleiden om het Join(t)Forces programma te integreren in hun training. Dit programma is ontwikkeld om de kans op met name knieblessures drastisch te verminderen. Tevens zal er aandacht worden besteed aan een logische en gedoseerde trainingsopbouw.

Daarnaast verzorgt Fysioplein een cursus Eerste Hulp bij SportOngevallen (EHBSO) en is op deze site te zien wat je moet doen in geval van een blessure of sportletsel. Op dinsdagavond is er een gratis inloopspreekuur waarbij er een fysio-/manueeltherapeut aanwezig van 19.00-20.00 uur. Eventuele vervolgbehandeling kan op de praktijk in Delft of Den Haag plaatsvinden. Alle leden van HCP kunnen tevens gebruik maken van het gratis inloopspreekuur op maandagochtend van 8.00-9.00 in Bergman Clinics Bewegen Delft of hebben de mogelijkheid om binnen 24 uur een afspraak te maken.