Fit en gezond

HCP is een samenwerking van 3 jaar aangegaan met het (sport-)fysiotherapie centrum Fysioplein in Den Haag en Delft. Gedurende deze periode zullen de ervaren specialisten van Fysioplein de trainers, coaches en leden bijstaan om zo gezond en veilig mogelijk te sporten en zo goed mogelijk met blessures om te gaan als deze toch optreden.

Hiervoor zijn een aantal middelen beschikbaar. Allereerst zal Fysioplein de trainers opleiden om het Join(t)Forces programma te integreren in hun training. Dit programma is ontwikkeld om de kans op met name knieblessures drastisch te verminderen. Tevens zal er aandacht worden besteed aan een logische en gedoseerde trainingsopbouw.

Daarnaast verzorgt Fysioplein een cursus Eerste Hulp bij SportOngevallen (EHBSO) en is op deze site te zien wat je moet doen in geval van een blessure of sportletsel. Alle leden van HCP kunnen tevens gebruik maken van het gratis inloopspreekuur op maandagochtend van 8.00-9.00 in het Orthopedium te Delft of hebben de mogelijkheid om binnen 24 uur een afspraak te maken.

Op deze website zullen allerlei tips en adviezen komen te staan, over bijvoorbeeld het doen van een warming-up, voeding of waar je op moet letten als je nieuwe sportschoenen gaat kopen.

Met deze samenwerking willen zowel HCP als Fysioplein het aantal blessures op het hockeyveld verminderen en sneller en beter ingrijpen mocht het toch een keer fout gaan.

Om meer te weten te komen over het werk van Fysioplein, kijk je op onze site.

 
13-7 Algemene Vergadering
18-7 Hockeykamp