Clubkleding

Veel leden starten het nieuwe seizoen met een nieuw tenue. Graag delen wij nog even de regels en richtlijnen van HCP met betrekking tot het clubtenue.

Voor de wedstrijden stelt de KNHB alle teams het standaardtenue van hun vereniging verplicht. Dit geldt voor spelers vanaf de O8-teams.

 Het HCP clubtenue bestaat uit:

  • Polo: Rood met grijze accenten, HCP logo en huidige sponsors
  • Rok/Broek: Grijs met rode accenten met HCP logo
  • Sokken: Rood met HCP logo

Clubtenue kopen. Het HCP clubtenue is van het merk ClubColors. Ben je nog niet in het bezit van een dergelijk tenue en speel je competitie? Dan kun je het tenue aanschaffen bij Sport2000 Nootdorp, winkelcentrum de Parade, Korte Baan 9-13 Nootdorp (Sokken zijn ook in het clubhuis achter de bar te koop.)

Afspraken rond Clubkleding. HCP streeft na, dat iedere hockeyer van HCP tijdens wedstrijden het originele officiële clubtenue draagt. Iedere HCP speler is tijdens wedstrijden een vertegenwoordiger van HCP en dient met trots zijn clubkleuren te dragen.

Speel je in een clubshirt zonder sponsor of met een sponsor waarmee tijdens seizoen 2023-2024 geen sponsorovereenkomst is? Dan mag je dit clubshirt tijdens de competitie dragen uiterlijk tot de herfstvakantie (14 oktober a.s.), zodat je ruim de tijd hebt om het juiste shirt te kopen. Na de herfstvakantie mogen oude sponsorshirts en sponsorloze shirts niet meer worden gedragen tijdens de competitiewedstrijden

Huidige sponsors op het HCP-shirt zijn:

  • ELLF Hypotheken – Verzekeringen;
  • Sport2000 Nootdorp;
  • Plus Sabine Zondag en
  • Post Makelaardij. 

Reservetenue (ook wel uittenue). De kleuren van ons reservetenue (merk ClubColors) zijn:

  • Polo: Zwart met rode accenten, HCP logo en huidige sponsors
  • Rok/Broek: Grijs met rode accenten met HCP logo
  • Sokken: Zwart met HCP logo

Anders dan bij andere sporten, is bij hockey geen sprake van een officieel uittenue. Tijdens wedstrijden kan het voorkomen dat de tegenstander een tenue heeft dat grote gelijkenis vertoont met dat van HCP, waardoor er verwarring kan ontstaan voor spelers en scheidsrechters. In dat geval dient de bezoekende/uitspelende partij te zorgen voor een alternatief, het zogenaamde reservetenue. Het reservetenue van HCP bestaat uit een zwart shirt en zwarte sokken. Broek/rok wijzigt niet en blijft grijs. In de Lisa-app bij je wedstrijd staat wanneer je in een uittenue moet spelen.

HCP heeft via ClubColors ook zwarte shirts en sokken, deze zijn ook te koop bij Sport2000 Nootdorp. Aanschaf van het HCP reserveshirt van ClubColors is niet verplicht. Er mag ook een zwart shirt en zwarte sokken van een ander merk gedragen worden.

Het is niet toegestaan om als team te kiezen voor een andere kleur dan zwart tijdens officiële wedstrijden Voor de duidelijkheid: bij uitwedstrijden wordt er dus niet standaard in een reservetenue gespeeld. Zie ook het spelreglement veldhockey van de KNHB artikel 4 lid 1.

Twijfel en/of vragen omtrent het clubtenue? Neem contact op met de sponsorcommissie: [email protected]. Wij helpen je graag verder.

Scheenbeschermers en een mondbeschermer (bitje) zijn bij trainingen en wedstrijden altijd verplicht. Uiteraard heb je een hockeystick en kunstgrasschoenen nodig. Bij de training wordt verwacht dat je sportieve kleding aan hebt.