Clubzaken

Openingstijden:
Op zaterdag 45 min. voor de eerste activiteit tot uiterlijk 1 uur na de laatste wedstrijd. 
Op zondag: 45 min. voor aanvang van de eerste wedstrijd tot uiterlijk 19.00 uur.
Van maandag tot en met vrijdag: vanaf de eerste (geplande) training tot uiterlijk 24.00 uur.


Openen/sluiten clubhuis op maandag tot en met vrijdag
Omdat op dit moment de vraag het aanbod van sleutels overtreft, zal niet iedere trainer ed. een eigen sleutel van het hek/clubhuis kunnen krijgen. De beschikbare sleutels worden elk seizoen uitgereikt aan trainers, bestuurs- en commissieleden, die uit hoofde van hun functie of tijdstip waarop zij op de club worden verwacht, een sleutel moeten hebben. Voor de sleutel wordt een borg ad € 20,-- gevraagd. Informatie te verkrijgen bij de secretaris. 
Bij het neerleggen van de functie of wijziging van het trainingstijdstip dienen de sleutels bij de secretaris te worden ingeleverd.

Bardienst en openen/sluiten clubhuis op zaterdag en zondag

Via een roulatiesysteem worden op zaterdag de bardiensten door ouders/verzorgers van jeugdleden vervuld en’s zondags door seniorleden. Op de site staat aangegeven wie er bardienst moet verrichten. Een ieder die verhinderd is om zijn/haar bardienst te vervullen, dient zelf, eventueel in overleg met de coach of begeleider, voor vervanging te zorgen.


Zaterdagochtend zorgt de horecacommissie voor het openen van het clubhuis, de rest wordt verzorgd door de eerste bardienst. 

Zaterdagmiddag verzorgt iemand van de horecacommissie dat de bar wordt afgesloten. Dit gebeurt gezamenlijk met de dienstdoende bardienst. Een bardienst begint een half uur voor de aanvang van de wedstrijd van het genoemde jeugdlid en eindigt een half uur na die wedstrijd (voor de laatste bardienst een uur na afloop van de laatste wedstrijd).

’s Zondags is de eerste bardienst verantwoordelijk voor het openen van het clubhuis en de laatste bardienst voor het sluiten van het clubhuis (teams terug te vinden op de site). Tijdens een bardienst mag 1 drankje op kosten van HCP worden gedronken, de eventuele andere drankjes zijn voor eigen rekening.


De coach van het thuisspelende jeugdteam haalt voor de wedstrijd bij de bar de bonnen op, 3 bonnen voor thee of koffie voor het bezoekende team, 3 voor de begeleiders van het eigen team en twee consumpties voor de spelbegeleiders/ scheidsrechters.


Taken van de 1e bardienst op zaterdag en zondag
NB. De 1e bardienst op zaterdag begint bij punt 4.

 1. Ophalen van de sleutels van het clubhuis en het kasje bij de Sleutelbeheerder
 2. Clubhuis openen; 45 minuten voor de eerste activiteit .
 3. De keuken, koelkasten en snoepkast openen. 
 4. Eerste potten koffie zetten.
 5. Wedstrijden en scheidsrechters van die dag zichtbaar ophangen.
 6. De vlaggen hijsen ( te vinden in het kastje onder de bar). Bij het toegangshek hangen de HCP- en de Nederlandse vlag, in de masten bij veld I de vlaggen van de sponsoren en de hockeybond.
Na het openen wordt de gewone bardienst gedaan gedurende de tijd die op de site staat aangegeven.

 


Taken van de laatste bardienst:

op zaterdag uiterlijk 1 uur na afloop van de laatste wedstrijd en op zondag om uiterlijk 19.00 uur.

 1. De vlaggen strijken en indien ze nat zijn de vlaggen uitleggen over de banken in het clubhuis, anders terugleggen in het kastje onder de bar
 2. Toezien op het vegen van het clubhuis door het laatst spelende team
 3. Ramen in clubhuis, keuken en kleedkamers sluiten 
 4. Alle apparatuur in de keuken uitdoen.
 5. Keuken, koelkasten en snoepkast afsluiten.
 6. Lichten uitdoen
 7. Clubhuis afsluiten.
 8. Sleutels en kas inleveren bij de Sleutelbeheerder