Toptalent Jansen inspireert HCP-trainers

15 april 2024 Algemeen

Op een zonovergoten zaterdag verzamelden meer dan veertig jeugdtrainers zich bij Hockey Club Pijnacker voor een bijzondere trainersdag. Speciale gast, Yibbi Jansen, bekend als de strafcornerspecialist van het Nederlands hockeyelftal, leidde de workshop met veel enthousiasme.


Na het winnen van goud op het EK, WK, de Champions Trophy en de FIH Pro League maakt Jansen deze zomer haar debuut op het grootste podium: de Olympische Spelen in Parijs.

De focus van de trainersdag lag op drie geavanceerde hockeytechnieken: de schijnflats, de sleeppush en de scoop. Jansen, die bekend staat om haar technische vaardigheden en snoeiharde sleeppush, demonstreerde elke techniek en gaf persoonlijke tips om de trainers te helpen deze vaardigheden over te brengen op hun jonge spelers.

Het evenement was niet alleen leerzaam, maar ook een kans voor de trainers om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. De dag werd afgesloten met een quiz over hockeyonderwerpen, gevolgd door een gezellige avond met pizza.

De trainersdag was een groot succes en een mooie herinnering aan het belang van blijven leren en elkaar inspireren binnen de sport. De aanwezigheid van Yibbi Jansen en haar directe interactie met de trainers maakte het evenement extra speciaal.