Dames 1 zaalkampioen!!!!

28 januari 2024 Algemeen

HCP Dames1 is afgelopen zondag in hun eigen zaal in Emerald ongeslagen kampioen geworden.

Na een aantal jaren zaalhockey op een lager niveau te hebben gespeeld, hebben de dames van Hockey Club Pijnacker dit zaalseizoen het roer omgegooid. Ze hebben besloten om volledig te gaan voor promotie. Gezien de kwaliteit van het team was dit, zeker na de promotie op het veld van afgelopen seizoen, geen onrealistisch doel. 

Na het vormen van een nieuwe zaalselectie en de aanstelling van de nieuwe aanvoerster (Ellis Latumahina) begon het seizoen met een gelijkspel tegen de buren van Ypenburg. Maar afgezien van dat gelijkspel tegen Catwijck heeft het team uit Pijnacker het geen moment zwaar gehad. Op de laatste competitiedag werd de directe concurrent Catwijck met maar liefst 5-0 verslagen. Dankzij sterk veldspel, weinig doelpunten tegen en een aanvallende machine die in de competitie zijn gelijke niet kende, veroverde het team op de laatste dag van de competitie het kampioenschap met een doelsaldo van +50 over 12 wedstrijden. 

Dit is een indrukwekkende prestatie en, na de promotie op het veld van afgelopen seizoen, een duidelijk teken dat het team in de lift zit. Vanaf volgende week start de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Wil je een wedstrijd komen kijken? Houd dan onze Instagram-pagina in de gaten! @hcpijnackerdames1