Pijnackerse Heren veilig door naar volgende ronde Silver Cup

20 november 2023 Algemeen

Heren 1 in de Telstar:

In een spannende wedstrijd hebben de heren van Hockeyclub Pijnacker (HCP) gisteren (vrijdag 17 november) met succes hun overwintering in de Silver Cup veiliggesteld. Het strijdtoneel was ditmaal in Gouda, waar de thuisploeg al twee rondes had overleefd. Voor Pijnacker betekende deze ontmoeting, in de vierde ronde, de eerste bekerwedstrijd van het seizoen, maar zeker niet de laatste!

In de eerste helft moest Heren 1 toestaan dat de thuisploeg op een 1-0 voorsprong kwam. Ondanks kansen aan beide zijden, slaagde Gouda erin de leiding te nemen. Een opmerkelijk moment deed zich voor toen Marc een pass van onschatbare waarde gaf, maar deze door Jort niet op waarde werd geschat.

Na de rust kwam Heren 1 echter sterk terug. Jort zorgde op assist van Koen voor de bevrijdende gelijkmaker. Met hernieuwde energie ging het team verder. Jelle bracht met een fraaie backhand de stand op 1-2, waarbij hij de pass van Marc wel op waarde wist te schatten. Bas haalde een strafcorner en topscorer Matthijs besliste de wedstrijd met een doelpunt, waarmee de eindstand op 1-3 kwam te staan.

De Man of the Match was Jelle, die een vrijwel perfecte wedstrijd speelde. Ook verdient de ambiance een nominatie; de sfeer in Gouda was uitstekend. Veel Pijnackerse fans waren afgereisd om de heren te ondersteunen, en zonder hun steun zou het niet gelukt zijn! De overwinning brengt de heren van Pijnacker een stap dichter bij hun bekerdoelen in de Silver Cup.