Fithockey voor 55+ bij Hockeyclub Pijnacker

25 oktober 2023 Algemeen

Wat is fithockey?
Fithockey is veilig bewegen in groepsverband, buiten sporten, gezond bewegen, veel plezier hebben en sociale contacten opdoen. Ben je 55+ en wilt blijven bewegen.
Bij HCPijnacker komen iedere donderdagochtend twee leuke groepen met dames en heren bij elkaar; één groep speelt met knotsen en één groep met hockeysticks.

Geen hockeyervaring nodig
Bij Fit-knotshockey speelt men met een zachte kunststof knots en een grote zachte bal. Door het gebruik van deze veilige materialen is deze vorm van hockey geschikt voor senioren mét en zonder hockeyervaring. Fit-knotshockey kan op elke leeftijd en met ieders fysieke gesteldheid worden gespeeld. Fit-stickhockey vereist geen grote hockeyervaring, maar wordt wel met een hockeystick en hockeybal gespeeld. Door de trainingsopbouw maakt een beginnende speler op een goede manier kennis met het spel.

Opbouw van de training

Bij beide groepen begint de training met een warming-up en daarna volgen oefeningen om de technische vaardigheden met knots en stick aan te leren en/of in te oefenen en de training wordt afgesloten met een partijtje. Na de training is er de gelegenheid om gezamenlijk gezellig een kop koffie en/of thee te drinken in het clubhuis
Kom gerust een keertje kijken op donderdag van 9.00 tot 10.30 uur fit-stickhockey en van 10.30 tot 11.30 uur fit-knotshockey.
Vragen? mail naar [email protected]