CORONA-UPDATE 27 AUGUSTUS 2020 – MAATREGELEN HC PIJNACKER

27 augustus 2020 Algemeen

Beste leden, ouders, vrijwilligers, gasten en toeschouwers,

De afgelopen weken hebben we tijdens de eerste trainingen en oefenwedstrijden veel hockey-enthousiasme op de club gezien. Komend weekend staan er veel oefenwedstrijden op het programma, start de competitie voor jeugd-topteams en in het weekend van 5/6 september gaat de competitie voor de meeste teams echt weer beginnen!Daar worden we allemaal natuurlijk heel blij van na het voortijdig afbreken van de competitie begin maart.

We starten dus volop, maar het Coronavirus is helaas nog steeds onder ons. Ter bescherming van ieders gezondheid, treffen we daarom maatregelen op en rond de velden en het clubhuis. Deze zijn in lijn met de protocollen van de RIVM, NOC*NSF, veiligheidsregio Haaglanden en KNHB. Om het risico van een uitbraak op de club te minimaliseren, vragen we om jullie medewerking. Samen kunnen we voorkomen dat de competitie wederom wordt stilgelegd!

Peter Smith is bereid gevonden de rol van Corona-coördinator te vervullen. Bedankt Peter! Hij zal, waar nodig in overleg met het bestuur, besluiten nemen over welke maatregelen verder nodig zijn.


Geen toegang tot HCP terrein

In de volgende gevallen moet HCP je de toegang tot het terrein weigeren:

 

  • Als je minder dan 10 dagen geleden in een oranje/rood gebied bent geweest (zie reizen naar het buitenland).
  • Als je positief bent getest op Corona of klachten hebt zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk en nog geen testuitslag hebt.
  • Als je in de afgelopen 10 dagen in contact bent geweest met een persoon die besmet is geraakt met Corona.

 

Registratie

Iedereen, vanaf 13 jaar die ons terrein betreedt, en iedere keer opnieuw, moet de gezondheidscheck doen en zich registreren d.m.v. de QR-code die je vind bij de ingang. Via www.hcpijnacker.nl/registratie kan dat ook voordat je naar de club komt. Help elkaar en anderen hierbij als dat nodig is. Gegevens worden twee weken bewaard voor eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD en daarna automatisch gewist.

 

Maatregelen in en rondom het clubhuis

Op het terrein is in principe overal voldoende ruimte om 1½ meter afstand te kunnen houden als je naar/van de velden of het clubhuis loopt. Let er ook op dat je langs de lijn 1½ meter afstand moet houden. Het buitenmeubilair is zoveel als mogelijk op voldoende afstand geplaatst en mag niet verplaatst worden.

Om het clubhuis te betreden en te verlaten is er vanaf nu 1 vaste ingang (de hoofdingang) en uitgang. Binnen zijn looproutes vastgesteld (een plattegrond volgt later). Bij de ingang staat gel om je handen te reinigen/desinfecteren. De ruimte binnen is beperkt, dus we willen iedereen vragen hiermee rekening te houden. Zoek de drukte niet op! Vooral ouders en teambegeleiders willen we vragen het betreden van het clubhuis voorlopig zoveel als mogelijk te beperken. Ook binnen mag het meubilair niet verplaatst worden!

Let op: bij slecht weer kan op drukke dagen niet iedereen schuilen in het clubhuis! 


Gebruik kleedkamers en binnenruimtes

Vanwege de beperkte ruimte kunnen de kleedkamers in het weekend vooralsnog niet gebruikt worden en worden deze afgesloten. Doordeweeks zijn de kleedruimtes wel beschikbaar. Denk hierbij wel aan de 1½ meter. Als richtlijn is gesteld dat in de herenkleedkamer met 6 personen tegelijk kan worden gebruikt en de dameskleedkamer door 9 personen. In de douches maximaal 2 personen tegelijk. We willen jullie dringend adviseren zo min mogelijk gebruik te maken van de kleedruimtes en thuis te douchen.

De clubkamer boven kan alleen op zaterdag door jeugdteams worden gebruikt voor een teambespreking. De clubkamer boven kan doordeweeks gereserveerd worden voor overleg voor maximaal 8 volwassenen. Voor de ruimtes beneden is de stelregel dat in Rob’s Chill-out lounge maximaal 16 volwassenen tegelijk kunnen verblijven en in Chez Michel (dus bij de bar) maximaal 24 volwassenen. Dit om de 1½ meter te kunnen garanderen. De ruimtes kan je reserveren via [email protected].


Maatregelen op het veld bij wedstrijden

Voor aanvang van de wedstrijd kan de toss plaatsvinden, met inachtneming van de afstandsregels. De KNHB geeft als advies de line-up achterwege te laten en de teams zich te laten opstellen waarna de scheidsrechter de wedstrijd kan starten.

Bij iedere dug-out wordt een extra bank neergezet om te gebruiken indien er te weinig ruimte is om afstand te kunnen houden in de dug-out (vanaf 18+).


Regels 1½ meter afstand

  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassenen geen afstand te houden.
  • Voor leden uit hetzelfde huishouden geldt dat ook zij onderling geen afstand hoeven te houden.
  • Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden maar moeten dit wel tot volwassenen.
  • Volwassen dienen te allen tijde afstand te houden ten opzichte van elkaar en jongeren vanaf 13 jaar. Alleen tijdens de wedstrijd of training (sportbeoefening) is dat niet noodzakelijk:
  • Normaal spelcontact is tijdens de wedstrijd of training toegestaan voor alle leeftijden.
  • Vooraf, tijdens rustmomenten en na afloop van de sportbeoefening dienen direct weer de afstandsregels te worden gehanteerd. Dat geldt ook rondom de dug-out, in de kleedkamer en in het clubhuis. Denk hier ook aan als er bijvoorbeeld teamfoto’s worden gemaakt.


Samen rijden en op bezoek bij andere verenigingen

Rij je met elkaar mee in de auto? Dan wordt vanaf 13 jaar het dragen van mondkapjes geadviseerd. Speel je een wedstrijd bij een andere club? Informeer je dan tijdig over de daar geldende regels, deze kunnen namelijk anders zijn dan bij HCP.Bij sommige clubs met name in de regio Rijnmond mogen bijvoorbeeld voorlopig alleen de teams en twee begeleiders het terrein op en dus geen ouders/toeschouwers.

 

We moeten het samen doen!

Dit is een lang en uitgebreid verhaal en we begrijpen dat het naleven van deze maatregelen van invloed is op ieders sportbeleving en hockeyplezier. Het uitgangspunt is dat we allemaal graag onze sport blijven uitoefenen en op een veilige manier. Dat gaat lukken als we dat samen doen en iedereen zich aan de regels houdt!

De komende weken neemt de drukte op de club toe en gaan we bekijken of de maatregelen die we nemen afdoende zijn. We houden jullie via de website op de hoogte en kijk hier dus regelmatig voor nieuwe of aangepaste maatregelen.Zie ook de informatiepagina van de KNHB Coronavirus van invloed op hockeysport


Vragen of opmerkingen

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen of opmerkingen, dan kun je een bericht sturen naar [email protected] . Alvast bedankt voor je medewerking en veel plezier op en naast het hockeyveld! 

Corona-coördinator en het Bestuur HC Pijnacker