Onderzoek voor toekomstig rookbeleid

2 december 2019 Algemeen

De Rookvrije Generatie is een thema die op veel sportclubs het onderwerp van de dag is. Wij als bestuur willen hier ook graag stappen in maken. Zo onderzoekt Amsterdam UMC in samenwerking met o.a. de Nederlandse Hartstichting en Sportief Advies het roken op sportverenigingen. Dit zijn o.a. hockey, voetbal en tennisverenigingen.

Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de houding van jongeren ten aanzien van roken op sportverenigingen. Daarnaast ook het inzicht te geven in de zaken die het invoeren van een rookvrijbeleid op verenigingen kunnen bevorderen of juist belemmeren. De resultaten uit dit onderzoek kan ons als bestuur helpen om het beleid rondom roken vorm te geven.

Het onderzoek bestaat uit zes interviews met volwassen leden (vrijwilligers) en twee groepsgesprekken met jeugdleden (twee teams) van 14 t/m 17 jaar (8 jeugdleden per groepsgesprek). De interviews en groepsgesprekken vinden plaats op de club en duren tussen de 20-30 minuten.

Om het onderzoek uit te voeren zijn wij als bestuur op zoek naar jeugdleden tussen de 14 t/m 17 jaar en vrijwilligers. De groepsgesprekken kunnen doordeweeks voor of na de training plaatsvinden of voor of na een wedstrijd op zaterdag. De jeugdleden ontvangen voor hun deelname ieder een VVV-bon ter waarde van €10,-.

Wij hopen als bestuur dat jullie (jeugdleden en vrijwilligers) willen deelnemen en ons kunnen helpen met de volgende stap in de beleidsvorming. Wil je meedoen met het onderzoek? E-mail je aanmelding via je coach naar [email protected]