Blog van de voorzitter - Start van het nieuwe seizoen

2 september 2019 Algemeen

Wij mogen weer…
Het is september, eindelijk gaan we weer van start. Veel teams hebben al getraind en oefenwedstrijden gespeeld, andere teams starten deze week. Afgelopen zaterdag was het starttoernooi voor de Jongste Jeugd een mooie start.
 
Wat is er deze zomer gebeurd?
Voor de meeste is het een heerlijke rustige zomer zonder hockey. Op social media heb ik bijna alle wereldwonderen voorbij zien komen. Van kamperen in Drenthe tot koraalduiken in Australië. Heerlijk! Zelf heb ik thuis noodzakelijk onderhoud aan het huis gedaan en een weekje heerlijk tot rust gekomen in de Dordogne. Stiekem natuurlijk toch ook best veel op HCP geweest. Daar zag ik andere HCP-ers die vol aan de slag waren. Er is dan ook veel werk verricht deze zomer. Door hier zaken te benoemen loop ik het risico dat ik dingen vergeet, maar ik doe het toch.

Materiaal commissie: Álle keepersoutfits zijn weer gecontroleerd en waar nodig herstelt of vervangen, ballentassen staan weer klaar. Laten we allemaal ook dit jaar weer zuinig zijn op onze materialen.

Accommodatie commissie; schilderwerk aan muren en deuren, vervangen van de dakgoot, aanpassingen aan de bar om zo maar wat zaken op te noemen.

Trainingscommissie: Schema’s gemaakt, trainers gezocht. Nog een paar te gaan. Zie de oproep van de commissie. Heb je toch nog zin om een team te trainen of te coachen? Past het in je nieuwe studierooster? Laat het de trainingscommissie zo snel mogelijk weten. Zij weten vast nog wel een plekje voor je te vinden.

Barcommissie: Alles opgeschoond en de bar aangepast met een mooie nieuwe tap. Er is zelfs een tapcursus is geweest. Dit jaar zijn de broodjes nog lekkerder, is het assortiment frisdrank een beetje aangepast en wordt je met regelmaat verrast met nieuwe lekkere (en gezonde) dingen.

Technisch commissie: Zij hebben vooral achter de schermen weer veel gedaan. Alle nieuwe teams in LISA, oefenwedstrijden en vele gesprekken. De zoektocht naar coaches en managers is in volle gang. Dit lijkt jaarlijks lastiger te worden. Bij veel teams worden taken gedeeld door meerdere ouders. Een mooie oplossing om drukke agenda’s te combineren met het sportplezier van uw kind.

Jongste Jeugd commissie: Het starttoernooi is al geweest. Alle teams zijn weer gevormd. Als ik zie hoe die kinderen zaterdag op het veld bezig waren weet ik dat ook dit jaar weer een mooi jaar gaat worden.

Sponsorcommissie: Het nieuwe sponsorbeleid is duidelijk uitgeschreven en wordt op de website gepubliceerd. Iedereen kan zo zelf lezen of en hoe je een team kan sponsoren. Belangrijk dat alle zaken even via deze commissie gaan en dat onze sponsoren niet buiten de club om worden benaderd voor extra sponsoring. Samen optrekken is hier het motto, dan kunnen er mooie dingen gebeuren. En die gebeuren er! Een nieuwe actie met de PLUS kan ons weer een leuk bedrag opleveren voor trainingsmaterialen voor de Jongste jeugd. Het contract met Hockey Republic is verlengd (Heb jij je waardebon al gebruikt?) En in de planning staan gesprekken over de toekomst met onze hoofdsponsor Optiek.

Feestcommissie; Weer flink aan de slag om ook dit jaar mooie feestjes neer te zetten. Door het mooie wedstrijdschema met H1 en D1 thuis zullen er vele super zondagen volgen. Dat beloofd niet alleen een sportief maar ook gezellig jaar te worden.

Arbitragecommissie: De nieuwe spelregels zullen de gemoederen wel een tijdje bezig houden. Hoe zit dat nu met die vliegende keep die er niet meer is? En met het 4x een kwart spelen? Binnenkort komt er voor de (ervaren) scheidsrechters weer een scheidsrechter café waar alle wijzigingen uitvoerig besproken zullen worden. Op de website staat inmiddels een handig stukje voor iedereen om de regels vast te lezen. Aan iedereen de oproep om goed de tijden in de gaten te houden zodat de wedstrijdschema’s niet gaan uitlopen.

Wedstrijdsecretariaat: Alle wedstrijden voor het eerste weekend zijn weer gepland. Voor de senioren zelf als voor een hele periode. De hoeveelheid werk ziet niemand maar reken maar dat dit geen fluitje van een cent is.

Financieel hebben wij de club uitstekend op orde. Dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Ook dit jaar zullen wij heel goed alle kosten in de gaten moeten houden, heldere keuzes moeten maken en elkaar moeten houden aan de gemaakte afspraken. Alleen dan blijven wij een gezonde vereniging.

Wat gaat het jaar ons brengen?
Naast heel veel hockeyplezier zijn er ook plannen voor de toekomst. De komst van het 4e veld (verwachting najaar 2020) geeft ons weer ruimte om te groeien. De ruimte is er nu al bij de Jongste Jeugd (roep het maar op alle scholen, "je kan weer komen hockeyen”) maar gaat ook bij de andere lijnen komen. In de F, E en D lijn zijn geen wachtlijsten meer.

Er wordt nagedacht over hoe wij in de komende jaren velden kunnen vervangen voor watervelden, hoe wij nog beter in control zijn op alle lopende zaken en hoe wij vrijwilligers kunnen blijven vinden. Dat laatste blijft essentieel voor onze club. Als iedereen wat doet voor HCP dan blijft onze mooie familieclub bloeien. Niet veel tijd om grote of structurele zaken op te pakken? Wij zoeken ook altijd mensen voor evenementen en kleine klusjes. Waar ligt jouw kracht? Op het veld? Als planner? Terreinonderhoud, gastvrouw/heer of als barvrouw/man? Schroom niet om iemand van het bestuur aan te spreken of e-mail [email protected]

Voor nu wens ik iedereen heel veel hockeyplezier. Lekker hockeyen met je team, ervoor gaan en vooral veel plezier hebben. Daar gaat het om! De resultaten komen dan vanzelf (of niet maar dan heb je er in ieder geval alles aan gedaan)!

Tot op onze mooi club.

Philippe Tankink

Voorzitter HCP

P.S. Volg de voorzitter op Instagram @meneer_de_voorzitter (https://www.instagram.com/meneer_de_voorzitter)